Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra design revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte blott kolsyrar vatten effektivt, utan som oxå blir en snygg inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i typiskt stilren, skandinavisk design med rena, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem kulörer som fick dekorera kolsyremaskinerna – créme, brunt, bäckmörkt, orange samt lime. Man ville att alla hem, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som stämde

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aqvia Exclusive blev snabbt poppis samt tre år efter introduktionen kom en ny modell som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa ett par kolsyremaskiner enormt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance går i sobert vitt med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är oerhört enkel att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten och trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt bubbelvatten! Man kan ju oxå krydda sitt vatten om man föredrar det, eller mixa i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns flera goda smaker att försöka och olika affärsverksamhet erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan oxå testa att blanda saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett annat affärsverksamhet som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 olika smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 annorlunda smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna ger när man dricker är kittlande och uppfriskande, det känns som att de renar gap och anatomi på något sätt, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag och dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de minsann i själva verket blott innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, därjämte är kranvattnet väldigt billigt i jämförelse med buteljerat vatten och dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man blott för kolsyrepatronen samt eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebära oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett egen plan, man får tillgång till färskt samt fräscht bubbelvatten när man vill samt kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett futtig, men angeläget, art för miljön.