Egentillverkad lakrits I hemmet

Lakrits är det många som uppskattar och lätt blir sugna på. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som likaså kallas för salmiak.

Använda lakritspulver därför att göra eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är icke så komplicerat som man kan tro. Man kan faktiskt få fram lakritspengar och annat som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt verktyg. Egentligen så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

baka

Det finns ytterligare efterrätter och godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Ifall du ej vill göra egna lakrits recept så kan du finna dem online

Om du ej har så mycket fantasi och helt enkelt ej förstår hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås även se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till kolossal hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Då och då så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Roligt att överge traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att vidga inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka hitta nya kombinationer. Var inte rädd att testa, salt och sött går likaså bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen. lakrits dessert

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att bruka

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken endast för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot visit från utlandet så möjligen man ska vara en aning försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.