Halvfasta med 5:2-metoden

God hälsa är bra för den som vill bli av med överflödiga kilon och dessutom öka sitt självförtroende. Att uppleva sig bekväm i sin kropp är den snabbaste vägen till att även andra ska uppfatta dig som en självsäker och balanserad person och har du gått runt och mått dåligt av dina extrakilon kan en viktminskning, oavsett hur ringa den är, vara steget på vägen till ett bättre självförtroende på samtliga plan. Du bevisar för dig själv att du kan vara den människa du vill vara. Och det hänger inte endast på midjemåttet, men det kan vara en god start.

•Ny ork och lust – Det är ett tufft moment 22 att ta sig ur, de där extrakilona vi samtliga släpar runt på då och då. Orken att ta tag i träningen finns inte riktigt där och kilona tenderar att öka snarare än minska. Men kommer du bara igång på ett plan är det oundvikligt att även orken samt lusten återkommer på andra plan. Ett par tappade kilon ökar viljan att vilja ta också nästa steg, att börja med träningen skapar endorfiner som förbättrar ditt humör, och innan du vet ordet av har du inte bara tappat några kilo utan även hittat en ny livsglädje på vägen.

•Nytändning i köket – Vi fastnar samtliga i gamla vanor i köket, håller oss till råvaror vi känner till och rätter vi känner till hur vi lagar. Att jobba efter nya kostregler kan ge oss vidgade vyer samt en nytändning bakom kastrullerna. Snart ser din kundvagn inte alls ut som du är van vid när du kommer till kassan i matbutiken.

•Blodsockerutjämning och insulin – En direkt effekt av fastedagarna visar sig i din blodsockerproduktion. När blodsockret i kroppen jämnas ut och håller sig på en stadig nivå försvinner mycket av sötsuget vi vanligtvis kämpar emot. Kroppen producerar även mindre insulin och det medför att fett inte lagras lika lätt.

•Minskad risk för sjukdomar – När kaloriintaget minskas stressas cellerna att ställa om till reparation samt nyproduktion snarare än uppbyggnad i kroppen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per individ samt år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. vad innebär 52 metoden Då ökar dessutom cellernas förmåga att handskas med sjukdomar och mycket tyder på att periodiska dieter kan förebygga exempelvis alzheimers.

•Nya rutiner är ett nytt liv – Samtliga fastnar vi i gamla hjulspår som kan vara svåra att ta sig ur. Att ändra på endast en av livets allihopa variabler, exempelvis kostvanorna, leder vanligtvis till en snöbollseffekt och plötsligt får vi ny lust och ork att förändra vårt liv och kan se världen med nya ögon.

•En diet för ett gott liv – Att gå på diet behöver inte innebära att du är tvungen att sitta hemma och äta kålsoppa när andra är på kalas. Med hjälp av 5:2 kan du äta som du vill fem dagar i veckan. Du väljer själv vilka två dagar som är fastedagar och behöver inte tacka nej till trevliga middagar samt läckra efterrätter övriga dagar.