{Vad skiljer 5:2 från andra dieter för viktminskning och hälsoförbättring?|På vilket vis kan 5:2-dieten hjälpa dig till viktminskning samt bättre hälsa?|Få en bättre hälsa och gå ner i vikt med hjälp av

Är du en individ som provat otaliga dieter tack vare alla råd samt tips som förmedlas vi media? Oj vad mycket kålsoppa vi ätit, så många kaloritabeller vi tagit oss igenom och vilka mängder kilon vi har gått ner… för att därpå lägga på oss återigen så fort dieten är slut.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på endast 50 kg per person samt år. Att dra ner lite på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. Länk till mer info.

All dessa strikta dieter, de är ju inte avsedda för att vara för alltid. Vi kan inte leva på juicefasta ständigt och när man väl börjar lätta på de hårda dietreglerna är det så lätt att trilla åter i gamla mönster och den nya slanka kroppen vi är så stolta över att ha kämpat till oss är tvärt som bortblåst.

Det är här vi kommer till 5:2-dietens styrka. Med 5:2 måste du inte försaka allting det du älskar, samtliga godsaker du suktar efter och favoriträtterna din familj vill ha på middagsbordet. Endast två dagar i veckan behöver du följa kaloritabellerna och tacka nej till extravaganser. För oss karaktärssvaga som inte kan motstå frestelsen av en kaka till kaffet är 5:2 -dieten en diet som faktiskt kan fungera i längden.

Istället för att kräva att du håller dig till ett begänsat sortiment av alternativ i köket under en begränsad period låter 5:2 dig finna dina egna lösningar. Du ges svängrum att själv upptäcka dina nya favoritrecept och samtidigt som du ges ny inspiration och nya matupplevelser kan du fortsätta tillaga dina paradrätter och njuta av dem utan att uppleva att du fuskar.

Dina gamla vanor blir snart utkonkurrerade av de nya rafflande recepten och 5:2-dietens verkliga styrka visar sig, nämligen att på ett lekfullt samt tillåtande sätt ge dig ett nytt förhållningssätt till mat som kan bli en utdragen historia.