Det kan vara lätt att utföra takrengöring själv

Med tiden blir tak samt tegelpannor slitna och tvingas rustas upp. Det här beror på att lavar och mossa har fått förankring. Men det behöver ej vara så farligt som det ser ut och man kan genomföra takrengöring själv på ett rätt så så lätt vis.

En taktvätt kan man nämligen verkställa med trädgårdsslangen samt Takrengöring Turbo som består av bensaltensid och vatten. Det är enbart att klättra upp på en stege och spraya ut över taket. När mossan har dött så kan man skrapa av den med en skrapa som har ett långt skaft alternativt tillämpa högtryckstvätt därför att tvätta dän. Eller låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så enkelt kan du verkställa din takrengöring själv

Klättra upp på stegen och inleda processa med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är klart att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan även blanda själv om man vill och tillämpa sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se eller applicera i påläggsläge (kemläge) med somliga högtryckstvättar.

Innan du gör behandlingen med Fulstopp eller Bensaltensid så kan du börja med att raspa av mossa som man lätt får dän med en plastskrapa. Tänk på att använda en skrapa som är konstruerad för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du ej skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Skölja med vanligt vatten för att få dän den mossa som du har skrapat loss. Gör rent i hängrännan där allt lort samlas. Nästa steg blir att behandla med blandningen. Då avdödar man samtliga sorters påväxt, ej endast mossan. Allt för omfattande att informera här, en ta glimt på Fulstopp.com.

Relevant att tänka på säkerhet då man utför en taktvätt

Det är angeläget att man har en bra stege då man utför takrengöring själv. Det får inte bli svajigt då man står och sprutar samt skrapar. Då det blir dags att bearbeta taket med Bensaltensid så ska man även tillämpa sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser ej ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även om man får samma vackra effekt. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder dessutom till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Om du utför taktvätten med högtryckstvätt så är det avsevärt angeläget att du riktar tvätten på korrekt sätt. Det är inte bra att spraya nedifrån och upp eftersom vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det alltså vara så att du behöver klättra upp på taket därför att komma åt på korrekt sätt.

Ta hand om takets tegelpannor på rätt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är bra för taket. Jobba på ett skonsamt vis och använd icke material som kan raspa sönder pannorna. Ifall du använder dig av järnsulfat samt vatten på korrekt sätt så ska det inte krävas så mycket styrka för att få bort mossan. Vill ni veta mer Klicka Här mossbekämpning.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in detta arbetet och taktvätt då du faktiskt har tid för det och inte behöver stressa. Lär dig mer om ditt tak och hur det ska behandlas och hur ofta för att avverka mossa på bästa sätt. Gör efteråt upp en plan för när du behandlar återigen så att du vet exakt när du behöver klättra upp samt behandla takpannor åter kommande gång.