Aqvia kolsyremaskin skänker bubblor åt folket

Aqvia AGA är det stora gasföretagets satsning på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen lanserades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med enorm omtanke av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som tidigare har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en snygg kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att störa med anskrämlig form.

sodavatten smakersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk form i diskret rostfritt stål som därjämte fick en specialbehandlad yta för att man skulle undfly besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem färger – crème, bäckmörkt, lime, brunt samt brandgul samt färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har alltså chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken kulör man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle hava attraherande och genomtänkt design, men oxå vara enkel samt smidig att använda. Detta lyckades man också med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fast den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt bubbelvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance och har avvikande färgsättning. Både Exclusive samt Balance funkar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut maskin alternativt kanske hava två stycken i samma hem.

När man handlar en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan åka bo och kolsyra sitt vatten på en gång. Man kan oxå köpa till essenser samt koncentrat för att krydda sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man i samma koncept. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser och sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda samt kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett urval av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är totalt sockerfria. Ett annat företag som också saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid tillgång till bubblande rent vatten samt när kolsyrepatronen tar final så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt handlar en ny till reducerat belöning. På så vis slipper man en mängd tomma gaspatroner att återvinna samt dessutom sparar man en liten mynt varje gång.

Om man tycker mycket om kolsyrade drycker, antingen bara rent vatten eller smaksatt bubbelvatten alternativt läsk, så är det totalt klart en smart penningplacering att skaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det avsevärd bättre för miljön om man slutar anskaffa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har rest – i många fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären hela tiden samt sist men inte åtminstone så är det totalt klart snällare mot plånboken. Vårt förädla, klara kranvatten är nästan avgiftsfri och när man väl har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten före det är dags att byta ut gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid och futurum.