Vatten med fantastisk smak innebär mer fokuserad arbetskraft

Det finns en tydlig hälsotrend som sprider sig runt om i Sverige samt resten av världen, framför allt de senaste åren. Man blir mer och mer försiktig med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon typ av träning i sin vardag för att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden alerta.

En livsviktig del i att hålla sig sund och stark är att se till så att kroppens vattenförråd oavbrutet är välfyllt. Våra kroppar utgörs till en otroligt stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv måste man dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, eller om man utsätts för stressande situationer så ska även intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man antar. Så klart ska man också se till att inta mycket vatten när man tränar och i samband med intag av vätskedrivande drycker som kaffe alternativt te. Det är inte jämt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker såsom torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk samt matthet är ofta tecken på att man behöver inta mer vatten.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratmineralvattenvichyvattenbordsvatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, inbjudande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla och kolsyrat vatten – självklart kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och fylla på en liten plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet avbrott från arbetsuppgifterna som ger en chans att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allt – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer mestadels åter till arbetet med klarare huvud och bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi gillar lite smak i vårt bubbelvatten – den trenden är tydlig då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är tillräckligt till 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex skilda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon. Varje flaska innehåller 270 ml arom vilket räcker till ungefär 58 liter vatten ifall den doseras i enlighet med anvisningarna.

Aromhuset har med enorm framgång också tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken innehåller socker alternativt någon form av kemiska sötningsmedel, de är fullkomligt fria från onödiga tillsatser och har inga kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna människor som vill hålla nere intaget av socker och kemiska tillsatser.