Få den perfekta gräsmattan med kärlek, tålamod och en aning järnsulfat

Det finns hela tiden någon som har den där perfekta gräsmattan. Du vet exakt vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en tjock säng av lent gräs. Men visste du att du även kan få den här gräsmattan genom att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att använda järnsulfat. Genom att börja nyttja järnsulfat mot mossa så kommer du att få en fullständigt annan känsla för din trädgård samt mossa gräsmatta.

mossa i gräsmattan vad göra

Processa gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs minsann inte mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men innan du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt ej levande mossa ligga kvar) för att bli av med mossan före gödslingen.

Detta är något som alla trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra stor nytta av. Vattna med järnsulfatblandning återigen någon gång i september. Det här kommer inte enbart att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer likaså att verka preventivt mot svampsjukdomar.

Det är alltså inte så tidsödande att använda järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se alternativt en ändamålsenlig spridarramp så blir det grymt lätt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en väldigt markant tomt så kan det vara förståndigt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat och vatten 1:20) som man lätt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett enkelt sätt gå runt och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan förstås diskuteras om det minsann stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett bra sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor samt gröda växer bättre då man har en positiv hållning till dem.

Du behöver inte ha gröna händer samt drömma om ängar samt frodiga trädgårdsland för att uttrycka din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att behandla med järnsulfat samt vatten är tillräckligt för att gräset ska känna din positiva inställning.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att uppskatta din trädgård ännu bättre och det blir till ett rent nöje att bilda ett individuellt schema för behandling av ditt gräs. Du får med andra ord mycket större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man inte får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar inte är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan.

Men som regel är det hur lätt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs och dödar mossa inom några dygn, oftast på 1 dygn.

Blanda järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet alternativt spraya ut det med ejektorflaska (alla prylar och järnsulfat finns att införskaffa på allt-fraktfritt.se, emellanåt på prisad.se och på så oväntade ställen som hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir föda till gräset. Vill ni veta mer Klicka Här järnvitriol pris.

Med tålamod så kommer du längre. Eventuellt är det så att du får förstå att denna sommar inte kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på bra väg tack vare rätt behandlingar.

Misströsta inte, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta också reda på hur du ska gödsla, rengöra och bekämpa ogräs i gräsmattan på rätt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så fint av att betrakta och vistas på.