Garnera tårtan med banangrädde!

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak från banan har flertal användningsområden och tack vare att den är helt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak från banan är verkligen intet särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten tydlig arom från banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det gör förstås ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det. vispa grädde utan stänk

Givetvis har gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta sund, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom av banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver ungefär 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid leda till lite konstig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Allihopa är riktigt goda men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första plats vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att förena för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och oerhört dramatisk grön färg.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man vill dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet.