Otaliga möjligheter med hjälp av en kolsyremaskin

Soda vatten är egentligen kolsyrat vatten berikat, på antingen naturlig väg eller genom tillsatser, med salt och andra mineraler. Idag kallar vi vanligtvis all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur enkelt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream eller Wassermaxx.

kolsyremaskin

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än tidigare. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att kränga buteljerat bordsvatten till alla kolsyrefantaster runt om i Sverige – och resten av världen. Det är en oerhörd industri. Dessvärre får både våra plånböcker och vår miljö betala ett någorlunda högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra sätt och ganska raskt så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser kvickt att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – med kolsyra samt lite smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av otroligt hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal människa att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för normalt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock kombinera dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast för att man vill skydda miljön eller spara några slantar. Om man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därutöver kånka tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allting är att man därtill bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka och Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer otroligt bra ute i handeln. Om man köper hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan fastslå precis hur mycket smak man vill ha i samt att man kan göra sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligen med allihopa tillbehör man behöver för att sätta igång att göra sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en alternativt ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för lite extra pengar så får man stundtals med smakprover eller andra extra komplement.

Så ifall man vill göra en insats för både sig själv samt miljön så är det möjligtvis en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får dessutom sitt soda vatten exakt så som man vill ha det.