Läs en Soda Stream review eller två och få hjälp med ditt köp

Många ambitiösa Soda Stream review finns att finna på nätet. Allting från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, alternativt på nätshoppar med bedömningsskala på varje produkt. En Soda Stream review är alltså en form av utvärdering på Soda Streams produkter.

Det är klokt att titta på skilda produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett inköp. Alla människor är inte ute efter detsamma, så genomgående reviews är bäst. Kanske är lågt pris viktigt för en människa medan snygg design är viktigare för en annan.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor och smakessenser för läsk – dvs allt man behöver för att framställa sina egna kolsyrade drycker.

När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta samt gjorda för att framställa läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel och socker i de flesta av sina smaker, några har endast sötningsmedel.

Det finns givetvis konkurrenter till Soda Stream, både vad gäller maskinerna, kolsyran samt smakerna. Wassermaxx från Aga tillverkar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller generellt snäppet lägre priser. Aga tävlar även när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Gillar man smaksatt bordsvatten så gör Aga dessutom populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en stor konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort sortiment och trumfkortet att de varken tillsätter socker alternativt sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort utbud av både läskessenser samt bordsvattenaromer. De har flera intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får framställa på licens av Pripps.

Vi är många idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, roligt samt miljövänligt alternativ. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med om man köper dyra essenser ibland. Roligt för att det är en rätt så festlig process att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt för att man slipper bidra till vare sig miljövådliga transporter eller onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper släpa en massa flaskor och backar och burkar fram och tillbaka till butiken.

Med en egen sodastreamer har man även tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva sätta foten utanför dörren. Barnen anser att det är roligt och det blir lättare för samtliga i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver därför att må fint.

Soda Stream har idag sex skilda modeller i sitt utbud för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar runt 600 kronor inkl. allt. Därefter kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och till slut Penguin som blivit omtyckt då det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget och smak. Wassermaxx har ganska liknande produkter, så det är värt att kolla runt lite innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till enorm hjälp.