Finns det något fungerande medel mot artros?

Då var morgon medför svårigheter att röra på kroppen som vanligt och längre stillasittande ger stel i lederna och liknande upplevelse så kan man misstänka att man har drabbats av artros. Om man får det konstaterat att man har artrosen i en speciell del av kroppen eller kanske på flera ställen så undrar man självklart om det finns medel mot artros som fungerar.

Det kan kännas en aning trist att man idag inte kan bota artros men detta betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och ont för resten av livet. Ju förr man kan konstatera att man har sjukdomen desto bättre. Med rätt medicin för artros så kan man både mildra värk samt bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

glukosamine bild

Medel mot artros som funkar

Ifall det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som ger smärtstillning och som dessutom är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är inget som man kan hålla på med hur länge som helst och det ultimata är ifall man redan från start kan använda sig av säkra kosttillskott som innehåller ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och även ge lindring av värk.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat funkar för att smörja leder och ge lindring. Man kan även ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge än bättre verkan. Man kan ta msm och glukosamin separat, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, mildra smärta och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i varje fall minskar atrosvärken.

Rätt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara svårt att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger måhända lockar. Men det är betydelsefullt att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i skilda kroppsdelar och det är betydelsefullt att man får en behandling av artros som är hållbar och trygg. Både msm är ämnen som skall och måste finnas i kroppen, det är enbart för lite vid hård belastning, träning eller pga. ålder alternativt kost.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “skall” det ta åtskilliga veckor före man ser resultat och då måhända man får intrycket av att medicinen inte funkar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ungefär 3 veckor

Det gäller att komma ihåg att man inte fullkomligt kan bota artros och följaktligen så kanske man alltid kommer att känna viss stelhet och då och då värk. För att kosttillskotten ska få större effekt så kan man rusta kroppen med träning och även se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan inträda och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är också ett bra sätt att behandla artrosen på.

Glukosamin såldes förr som atros kosttillskott samt naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Flertal köper därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra regler under Jordbruksverket.

Det finns ett undantag, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av utbildad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma vara säljs i England, Tyskland samt andra EU-länder som kosttillskott för människor. Enbart etiketten skiljer. lederna.

Bästa artros medicinen

I och med att det finns lite olika preparat samt medel mot artros så kan det löna sig att testa sig fram. Kombinationer kan också vara smarta men kom ihåg att ge det alltid som krävs därför att verkligen bedöma ifall en viss artros medicin fungerar eller inte. Tillsammans med strandnypon och musselolja så är glukosamin ett givande medel mot artros.