Blåbärspaj tillsammans med mjukost till efterrätt

Letar du efter recept på pizza som du kan bjuda på under party?

Smak och färgsättare för vispgrädde: blåbär

Oavsett om du vill göra en smakfull och lockande mild eller en het och välsmakande maträtt till middag, så är flera av dem så lätta att du möjligtvis vill fundera på att låta andra assistera dig att göra alla de olika typerna som du kan komma att njuta av.

Exempelvis kan du behöva ett bra recept för att göra till ett pizza party.

Om du gör dem på festen, möjligtvis flera av de som kommer till partyt vill hjälpa till att göra sin egen eller åtminstone bistå dig att välja ingredienser.

När du har barn och låter dem assistera dig, kommer de troligen att vara glada och önskar villigt hjälpa till att göra en familjemiddag alternativt en god dessert till familjen som alla kan dela ihop.

De tycker det är roligt att göra degen, utse fyllningar och toppning på stora pizzor eller mindre enskilda pizzor för sig själva.

Om du ger dem chans att hjälpa dig kommer de att känna sig som en stor del av familjen och senare innan du vet ordet av, kommer de att göra dessa aptitretande recept själva för att betjäna dig.

Nedan hittar du en ljuvlig efterrättspizza som mixar smaker och aromer av blåbär samt cream cheese.

Den är oproblematisk att göra och består av endast ett fåtal ingredisner som är lätta att finna.

Använd detta recept och modifiera det till din personliga smak.

Till exempel, snarare än att göra blåbär samt färskost, kanske du vill testa jordgubbar, banan eller kanske till och med melon och cream cheese.

Recept för Blåbär och färskost Efterrättspizza

Vad du behöver

1 bägare mjöl

¼ bägare strösocker

½ bägare smör alternativt margarin

1 bägare vispgrädde

1 förpackning uppmjukad färskost omkring 240 gram

1 bägare strösocker

1 blåbär aromer

Hur man gör det

Värm ugnen till 175 grader C.

I en rejäl bunke lägger du i mjöl, strösocker samt smör eller margarin. Mixa ihop bra tills du kan göra en boll av degen.

Tryck ut denna blandning slätt på en 12 tums pizza pan.

Placera i ugnen för att bakas i ca 8 till 10 minuter eller till dess brödet fått en lätt gyllenbrun färg.

Ta ut ur ugnen och låt brödet kallna tills du kan röra vid det.

Med samma bunke blandar du vispgrädde, den uppmjukade cream cheesen och strösocker.

Blanda i blåbärsarom (efter smak) i grädden tillsammans i skålen tills blandningen är tjock samt smidig i konsistens.

Skeda denna fyllningsblandning över det kylda brödet slätt och efteråt placera det i kylskåp för att kylas ned i minst 3 till 4 timmar.

För allra bästa resultat kyl det hela helst under natten.

Det här är enbart en av de flera diverse typer av specialpizza du och din familj kan lära sig att åstadkomma och njuta av. vispa grädde långsamt