Få mumsig päronsmak på ditt kolsyrade vatten med Aromhusets Päron

Päronet är en söt samt saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är närapå lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar under sensommaren och har sin skördetid mellan augusti och september. Päron kan lagras ganska länge i kylig miljö, men är mycket känsligt för stötar varefter det ruttnar snabbt.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvatten smakerläskkoncentratkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns annorlunda sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara ganska torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Oftast används päronet till att ätas som det är, men då och då görs det också mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser för kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens totalt utan socker eller sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer helt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt mumsigt samt uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att blanda med varandra. Just Päron är mycket god som den är eller tillsammans med Äpple eller Persika. Päron samt Vanilj är dessutom en perfekt kombination, om än kanske lite otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger väldigt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, trots att det är betydligt större än i de flesta övriga länder, ännu relativt begränsat. Det finns relativt många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis väldigt svag och ibland hade det varit gott med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något över den man finner i butikens drycker. Det är dock fullkomligt upp till en själv om man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen minsann okomplicerad.

Man kan bruka Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp och åstadkomma en god handling för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron och övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.