Järnsulfat mot mossa är ett effektivt medel

De flesta anser inte att det är trevligt med mossa i gräsmattan. Är man inte ett skogstroll med lurviga tår så ser man gärna att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är ej jämt så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att initiera behandla med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar utvidga redan vid 4 grader medans själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att erövra din gräsmatta.

mossbekämpning utvvatnare bred för vattenkanna

Motarbeta mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som fungerar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därtill mycket bra för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man sprida järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en gigantisk gräsmatta så kan det ju kännas krångligt att slira omkring en blöt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det enkelt att behandla med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en mix av koncentrat samt vatten. Man kan köpa en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en briljant konstruktion som gör det riktigt roligt att sprida det järnsulfat mossan hatar!

Förvalta mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan alternativt på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så det här är ett fint val för den som har en större tomt och måhända ett större hus.

Behändighet är viktigt och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns rentav en bra orsak till att man väljer att betala dyrt för en fullständig lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset samt på taket.

Snabba samt enkla behandlingsmetoder för trädgården

Även om vi älskar att vistas i trädgården samt pyssla med dess skötsel så finns det självklart gränser för hur länge man kan hålla på med att distribuera järnsulfat i gräsmattan. Ifall du tänker nyttja järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du fundera på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Vill Du veta mer Klicka Här mossa gti.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att processa och du ska även tänka på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du inte ger mossan en verklig chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man kvickt ser resultat av behandlingen. Strunta i mossrivaren och använd istället järnsulfatet en gång på våren samt en gång på hösten för att erhålla områdets allra finaste gräsmatta.