Aqvia kolsyresätter ditt vatten

Aqvia är benämningen på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag enormt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned enorm omsorg på att göra både snygg, lättanvänd samt miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som tidigare samarbetat med andra stora företag som IKEA samt Alcro, för att designa och välja färgsättning på de fem olika versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

kolsyremaskin

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev svart, crème, brun, orange samt lime. Det finns en färg här som passar i var boende! Det är förstås bara en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sej fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av genom att kunna förlora upp ett bägare kallt vatten samt dricka direkt utan att bekymra oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, och begagna det till både kolsyrat mineralvatten och läsk igenom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör också att man slipper dra med sej en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt dricka sliter oerhört på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt val som passar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av kolsyrat vatten så finns det idag en lång rad olika val. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med exklusiv och klar smak, men totalt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, med har ett mindre urval.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det håller att göra läsk med saftkoncentrat oxå. Det dyker upp fler och fler läskkoncentrat samt idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är emellertid söta – såklart.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid minst en patron på köpet. När den är slut, vilket den är efter att man har kolsyrat opp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både ett klimat samt börs.