Blivältränad med GI föda recept

Söker du ett sätt att komma i form innan sommaren, då kan t. ex. GI födoämnen kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI föda står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man nyttjar för att se hurdan fort kroppen bryter ner kolhydraterna i somliga livsmedel alternativt rätter. Desto högre GI man har, desto fortare bryts maten ned. GI mat är ett fason att gå ner vikt och förtära hälsosammare.

Det finns flertal recept man kan komma via nätet för olika GI livsmedel, avhängig på det man diggar. Det är blott att bevista de hemsidor som offererar olika recept samt starta välja.

Flertal av de recept som finns tillgängliga nuförtiden genom nätet nyttjar även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter alternativt tårtor. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, skall man homogenisera den så att den inte skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % har dens fettdroppar kapaciteten att binda luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas därför vispgrädde.

Det finns flera olika sätt att anordna vispad grädde. Bland annat är därnäst två ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i världen väljer vid t. ex. kokkonst utav GI föda:

Vanlig handvisp

Att använda sig av en vanlig handvisp när man önskar äga vispad grädde är något som flera väljer. Man kan finna handvispar i alla sorters former, kulörer samt material såsom plast alternativt metall. Men dessvärre resulterar en handvisp ofta i att den som vispar får smärta i armen.

Ström visp

Sedan finns det också valet av en elvisp som de mesta hushåll i Sverige redan innehar. Man kan enkelt köpa denna alster via en vanlig elektronik affär.

Men den alster som rekommenderas utav flera när det handlar om att vispa grädde och är väldigt praktisk och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon innehåller en burk, handtag och en patron. Patronerna består av lustgas som gör grädden lätt. När man önskar göra en flink vispad grädde för något man kanske bakar alternativt lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde och skruva på en utav dina lustgaspatroner.
Därnäst är grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara luftig, absolut som man alltid önskar att den skall vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI föda alternativt tårta.

En gräddsifon kan man skaffa via allehanda sajter online samt dem brukar ej kosta så mycket. Och med produkten är också flertal fördelar inkluderat, såsom att den är liten och tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan förvara din grädde exakt som den ska vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till nedbrytning utav fetter.

Bereda din GI mat hemma samt använd en gräddsifon vid behov utav snabb, mjuk grädde.