Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är inte så besvärligt att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen samt ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till rätt temperaturer.

bryggarsocker

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret exakt då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man ständigt måste bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin alternativt ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning ej funkar så som man har tänkt sig.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska förekomma.

Brygga öl med bryggsocker eller endast med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som sannerligen är till för ölbryggningen.

Något som får massor att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som menar att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten uppge ideligen att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak alternativt för hög alkoholhalt som kanske inte är helt lyckad.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. För att hitta rätt formel så kan det vara förståndigt att komma igång med ett mindre kok så att man ej behöver slänga så mycket om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På internet så finner du allting som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt spara pengar på att handla online.

När du ändå är på webben så kan du också få en hel del råd och råd från människor i forum som också brygger eget öl och som beredvilligt delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.