Att lyckas med 5:2-metoden

Att hålla kaloriintaget nere är inte någon revolutionerande idé. Vi har länge vetat att det är kalorierna som är nyckeln till viktnedgång, vi har endast saknat det rätta upplägget för att behärska att skära ner på kalorierna.

En av svårigheterna med att hålla kaloriintaget på korrekt nivå är att vi behöver dem. Kalorierna är livsviktiga för oss, de är kroppens bränsle. Utan dessa blir vi svaga och orkeslösa och kan varken träna alternativt ta oss igenom vår vardag. Kroppen älskar självklart sitt bränsle och har inte jämt förmågan att känna när tanken är full.

Bäst att spara lite till en dag då det inte finns så mycket mat, resonerar våra kroppar och placerar de där extra kalorierna i fiffiga fettlager på kroppen.

När du då gör slag i saken och inleder en strikt diet för att bli av med fettdepåerna, för i själva verket vet vi ju att sötebrödsdagarna knappast är på väg att gå över, kommer kroppen såklart att protestera. Och när kroppen tvärvägrar är det oerhört besvärligt att hålla i dieten och inte ge efter för frestelserna.

En annan vanlig fallgrop är att man innan man inleder en diet faktiskt inte har koll på vad man sätter i sig. Om du skulle uppskatta ditt kaloriintag per dag, hur nära sanningen antar du att det skulle bli? Och ifall du skulle välja att avstå från socker en vecka, vet du vilka de vanligaste sockerkällorna i din diet är?

Tar du en närmare titt på innehållsförteckning samt näringsinnehåll på de produkter du vanligen konsumerar hittar du antagligen mängder av socker du inte visste att du satte i dig. Därutöver innehåller massor produkter du aldrig skulle kunna ana tillsatt socker.

De flesta juicer samt smaksatta mejeriprodukter är riktiga sockerbomber i vår kost.

Att få sockerkurvan under kontroll är en av nycklarna till att hålla en nyttig diet, och det dolda sockret är en av våra största utmaningar i vardagen. 5:2-dietens fastedagar hjälper dig att jämna ut kurvan och motarbetar sockersuget.

Att inte ha korrekt råvaror hemma är också ett vanligt vis att inte lyckas hålla sin diet. Vi har allihopa dagar när vi kommer hem från jobbet och bara inte orkar fundera på näringsinnehållet. Om det som finns i kylskåpet då inte överensstämmer med din nya kosthållning är det enkelt att trilla dit och göra det enkelt för sig.

Se till att hela tiden ha “tillåtna” produkter hemma för att fixa dina fastedagar. Eventuellt kan du avsätta en egen hylla i kylskåpet till de produkter som inte passar in i 5:2-dietens recept. Då blir de lättare att ignorera i jakt på passande middagsmål.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på bara 50 kg per människa och år. Att dra ner en aning på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. Klicka Här.

Den främsta utmaningen med 5:2 är att ta sig igenom de två första veckorna när kroppen ställer om sig som mest. Stå ut med huvudvärk samt orkeslöshet, redan vecka tre på din nya diet kommer du att märka resultat i form av utökad ork samt lust! Därutöver kan det redan då synas resultat på badrumsvågen.