Dags att behandla begynnande artros med glukosamintabletter till ett vettigt pris

Om du har kommit fram till att du möjligen lider av begynnande artros så är det betydelsefullt att du ej gissar. Man ska alltid uppsöka en läkare därför att befästa att det sannerligen rör sig om artros i knä, artros axel alternativt var man nu upplever smärta och minskad rörlighet. Men det kan också vara smart att börja med glukosamintabletter som innehåller ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkan och som kan ge ökad flexibilitet i leden som har drabbats.

glukosamin

En verkningsfull kur med glukosamintabletter samt viktiga övningar

Förutom att konsultera med en skicklig läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man också initiera med sjukgymnastik. Det här betyder ej nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är sakkunnig på saker som artros i nacken och artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man dessutom utföra själv.

Lär man sig endast korrekt övningar så behöver man inte ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara besvärligt att vara genomgående då man ej har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås också något som man ska betänka då man planerar för att bearbeta artrosen.

Handla glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs också som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man finna på Apoteket men det är bra mycket smartare att handla glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt som all-fraktfritt.se så finner man precis samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därtill enkelt att beställa den här typen av varor online. De skickas omedelbart till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan resultera I att man får förbättrad rörlighet och även viss smärtlindring.

Men funkar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en avlastning då brosket bryts ner på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite annorlunda resultat men det lutar likväl mot att detta är ett ämne som faktiskt gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin fungerar. Men de är alla utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Också står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor före behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att berätta detta också.

Även om läkare vet att det här ämnet faktiskt gör en skillnad så är det inte så lätt att de jämt kan rekommendera att ta det som tillskott. Detta beror på att man behöver fler studier som kan styrka att det faktiskt funkar på samtliga patientgrupper och antagligen viktigare, att man måste pröva att det är säkert för gravida samt andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de sannerligen mår bättre och det här är antagligen viktigare än flertal studier som bekräftar detta. Det är bara att ta en titt på forumtrådar där verkliga personer som använder sig av glukosamintillskott diskuterar hur detta fungerar och hur de mår.