Bör man satsa på Weibulls mosspreparat eller fungerar det lika bra med järnsulfat?

Bara fantasin sätter gränser för hur man kan använda järnsulfat åt mossan I trädgården. Eventuellt kunde man förena Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är glasklart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat alternativt kan det fungera lika bra med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med ultimata mosspreparatet

Den bästa effekten får man självklart med det preparat som faktiskt tar död på mossan och som samtidigt är bra för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja fundera på ifall det inte är klokare att själv sammansätta alternativt att inbringa en fläckfri järnsulfatprodukt.

spridarmunstycke 62 cm för vattenkanna pris

Faktum är att det är mycket billigare att köpa medlet på allt-fraktfritt.se än att skaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma kostnad som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är självklart angeläget att du är varse om hur du ska utbreda järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara medryckande att observera är att en del snigelmedel har en bas som innehåller järnsulfat, alternativt järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att handla en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därpå blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte inhandla antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är viktigt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man också måste fundera på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön samt den egna hälsan. Ifall man handlar en blandning som ska eliminera mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men icke ifall det här preparatet är giftigt.

En kolossal styrka med att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis inte ha ihjäl ogräs med järnvitriol. Det är endast mossan samt mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än tillräckligt.

Betala korrekt pris för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks råda även bland de som pysslar i trädgården. När man kan handla en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju fråga varför personer inte utför det här i större utsträckning.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man ej har korrekt utrustning för att sammansätta järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller införskaffa en ejektordunk samt sammansätta eget koncentrat för kaffepengar) som skänker smidig mix och sedan enkel behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och undra lite på hur man på bästa vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det rentav inte är så svårt att beställa en billigare produkt online (betrakta järnsulfat och alla smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som därutöver är bra för miljön och riktigt oproblematisk att använda sig av.