Man kan effektivt få bort mossan med hjälp av en spridarramp

Stroller combi – därför att gräset ska bli bättre

Det är få som tycker att ogräs är attraktivt och om det fanns ett sätt att för evigt säga hejdå till den här typen av växter så är det flera som skulle ta chansen. Man kan nyttja sig av stroller combi för att både gödsla samt eliminera ogräs och det här kan funka grymt fint.

järnsulfatspridare

Innan du lägger på ett skikt med stroller combi så kan du grunda med järnvitriol. Järnvitriolen är detsamma som järnsulfat och den är god för att döda mossan. Samtidigt så kan gräset bli finare av den här typen av hantering samt järnsulfat mot sniglar kan likaså vara välkommet i vissa trädgårdar.

Gödsla gräset vid rätt tidpunkt på året

Men när ska man egentligen lägga ut ett lager med stroller combi på gräset? Till att börja med så kan det vara klokt att förvalta detta på våren men betänk att medlet behöver åtminstone 15 grader för att fungera.

Håll ett öga på väderrapporten och då du ser att det blir dags för varmare dagar, många dagar i sträck, så kan det vara läge att vidtaga saken. Börja som sagt med järnsulfat och vatten. Det är gott om gräset är fuktigt när man genomför gödsel samt antiogräs-behandling.

Ifall du vill sköta denna procedur mitt i sommaren så ska du tänka på att utföra det mot eftermiddagen hellre än tidigt på morgonen. Under hösten så ska man hantera gödslingen mot kvällen istället för morgon eller mitt på dagen.

Bränn inte gräset med din stroller combi

Tänk på att ett torrt gräs kan “brännas” av en stroller combi-behandling. Ifall du kan sköta gödslingen en regnig men varm dag så är det perfekt då kommer den nämligen att giva riktigt fin effekt.

Kommer det här att giva det perfekta gräset i trädgården?

Den som antar att en hantering med en god produkt är allting som behövs för att få en förtjusande gräsmatta är inte insatt i allt det arbete som en nyttig gräsmatta kräver. Visst är det så att bra produkter som järnvitriol samt ogräsmedel är viktiga att nyttja sig av men man måste se helhetsbilden och ha en god plan för att lyckas.

Ifall man följer en speciell plan så kan man till sist få en gräsmatta som faktiskt känns fulländad. Det här kan ta några säsonger för mossan är enveten och så tillika ogräset. Men om du sakta men säkert får upp näringshalten i jorden och samtidigt ser till att motverka ogräset så kan du tids nog se att det finns mer gräs än mossa på mattan. Klicka här nu för mer information järnvitrol.

Järnvitriol och järnsulfat är detsamma men det finns en rad skilda bekämpningsmedel och produkter som kan innefatta en aning annorlunda ämnen. Med stroller combi så får du fördelen av flera skilda effekter. Gräset får gödsling, ogräset dör och samtidigt så får man även viss verkan mot mossan. Det här är en enastående produkt som man kan ha stor nytta av och som kan vara en betydande del av arbetet för det perfekta gräset.

Det perfekta gräset behöver, i kort version:
Järnsulfat när mossa visar sig, annars vår och höst, det ger näring till gräset.
Vartannat år behöver gräsmattan kalkas för att hålla rätt pH (6-7).
Gräsmattan behöver gödas. Oftare än man antar, åtminstone 2 ggr per år.
Vid behov, hos flera är det var år, behöver gräsmattan jämnas till på våren med 5-10 mm grus eller jord, toppdressas.
Gräsmattan behöver klippas mycket. En självgående gräsklippare är en god idé.