Hur blir man av med mossan på bästa sätt?

Bli av med dyster mossa I gräsmattan

Då man är på jakt efter den perfekta gräsmattan så kan det vara så att man har drömmar om något som aldrig kommer att bli till sanning. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad borde man kringgå?

mossa i gräsmattan vad göra

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Ifall du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en dylik green i trädgården inte vore så korkat så ska du veta att du tvingas riva alltsammans och bekosta en förmögenhet för en väl utvald grässort för att få likadan verkan hemma. Det är det knappast värt då man kan inhandla järnsulfat samt med järnsulfat och vatten minsann kan få en förtjusande grön färg och ett gräs som känns mysigt att gå och stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra för att få den här effekten? Låt oss betrakta några vanliga alternativ…

Järnsulfat och vatten för att eliminera den avskyvärda mossan

Börja med järnsulfat på gräsmattan för det här är något som onekligen fungerar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper också gräset att se grönare ut. Bearbeta en gång på våren, samt en gång på hösten därför att få tjusig verkan.

För god spridning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten samt järnvitriol på ett smidigt sätt. Alternativt mixa själv, 288 gram järnvitriol och vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med yrkesmässig mossrivning

Ifall man ska förtälja sådant som man möjligtvis bör kringgå så är mossrivning ett bra exempel. Detta är något som tar tid och kraft och som massor gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. Följaktligen skall man alltid vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Ifall du tycker att det blir fint med rivning och möjligtvis planerar att applicera väl om jord och nya frön så måhända det här kan vara ett bra val men betänk det grundligt innan du handlar en riv och drar igång arbetet.

Behandla med järnsulfat och vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Ifall du vill införskaffa järnsulfat och behandla gräset med medlet så kan du tajma detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset gillar näringsrik jord. Du kan också lägga på mer jord samt sprida nya gräsfrön därför att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du korrekt pH för en superb gräsmatta.

Om du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan förena järnsulfatet med allt från mossrivning till olika bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Mer tips: På den här sajten mossa i gräsmattan.

Det allra viktigaste är att du har en plan och att du följer den. Om du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma efteråt och påstå att den här metoden ej fungerar. Det gäller att ge gräsmattan en chans och att man har en god portion tålamod.