För mossan I gräset och för träbehandling kan man köpa järnvitriol

Man kan säga att järnvitriol är detsamma som järnsulfat och när man vill järnvitriol köpa så är det relevant att betänka hur medlet ska användas. Det är nämligen en sak att vårda trä och en helt annan att använda järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa och sniglar.

ejektor för att sprida medel på gräs

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att bearbeta trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Om man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att skänka en speciell nyans. Det här kan verkligen bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att eliminera mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre om du har problem med mossa i gräset. Här kan man till exempel välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att sprida järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen samt den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och blanda själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller införskaffa deras breda spridarramp för vattenkanna, blanda 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Om du är ute efter järnvitriol altan kommer att må bra av så är det också angeläget att du tar reda på hur du ska applicera produkten. Till och från så kan det vara smart att addera helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte yttra att järnsulfat är en riskfylld produkt men då du ska bearbeta trä så kan det ju ingå flertal olika ämnen som möjligtvis inte är så nyttiga för händer samt för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju gynnsam ventilation, men inomhus så kan det vara smart att öppna fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte endast altanen, trägaraget samt trappan av trä till huset som mår bra av behandling med järnsulfat. Det finns massor smarta användningsområden som till exempel det att man kan bli av med mossan ifall man behandlar med järnsulfat samt vatten två gånger per år. Länk till ytterligare tips

Något som många gillar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att använda. Det krävs inte många behandlingar för att beskåda effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä eller gräs. Detta är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård samt ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan också vara en bra idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen samt på taket. Dessutom så mår gräset bra av den här typen av behandling vilket kan vara bra att tänka på om du ska järnvitriol köpa online eller i en generell trädgårdshandel.