Använd järnsulfat samt ejektorflaska och bli av med sniglar och mossa i trädgården

Vem vill ha sniglar samt mossa I trädgåden? Ifall du hade kunnat dryfta snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti alternativt Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat skys av mossa likväl som av sniglar

Om du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett stycke obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du ej misströsta. Skaffa en ejektorflaska samt mossa gti (alternativt mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

ogräs

När man sprayar en blandning av järnsulfat samt vatten ovanför mossan så kommer den att svartna och förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns även de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan växa sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir underhållande att eliminera mossa med en användbar spridningsdunk

Det blir minsann skojigt att eliminera mossa då man kan kliva omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig inte i vatten (som säljarna ideligen påstår), det slammas i vatten. Följaktligen skakar man ejektordunken före användning och ibland under användningen. Även med färdigköpta produkter som Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju endast hälla på det medel som man vill nyttja i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker helt automatiskt.

Ska man bearbeta ett stort område så är det minsann att förespråka att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny kulör då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du tvingas undanskaffa mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo och Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan nyttja på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan leda till fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en bra ejektorflaska så blir jobbet så mycket enklare. Detta är även ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och utföra mossbekämpningen. Man kan köpa en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därpå spruta vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, också osynliga, djupt rotade lavar och claudiosporum.

Det kan ta några timmar att processa ett tak så det är inte hela tiden att rekommendera att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar tillsammans med någon annan så kan det möjligtvis fungera men själv blir det väl mycket göromål på en dag. Klicka Här.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det inte för mycket och det är tillfredsställande att vistas utomhus. Om det blåser på för hårt så riskerar du att få blandningen i ansiktet då du sprayar upp mot taknocken och det är inte roligt att gå runt på gräset och spraya då det är så kallt att man I ringa mån kan andas.