Hallon finns som smakessens, nu helt utan socker, men enormt rik på smak

Vem älskar inte smaken av hallon? Få smaker väcker så mycket nostalgi och njutning hos svenskar som smaken av detta underbara lilla bär. I Sverige växer det mycket hallon och flera är vi idag som köper hallon också när det inte är säsong. Frysta hallon är en omtyckt ingrediens i den nya hälsotrenden smoothies, samt som smaksättare till allt från yoghurt till filmjölk, saft, marmelad och glass. Hallonpaj är en lyx och avnjutes med fördel tillsammans med en klick grädde eller glass.

Aromhuset är ett företag som har tagit fram 16 annorlunda aromer för smaksättning av kolsyrat vatten. Det kvittar ifall vattnet är köpt i flaska från affären eller om det är vanligt kranvatten som har kolsyrats med hjälp av en Sodastream eller Wassermaxx, aromerna används på exakt samma vis.

bubbelvatten smakersodastreamsodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Thomas Ström, säljare för Gert Strand AB som ligger bakom Aromhuset, rekommenderar 2 ml smakessens per liter vatten, då blir smakeffekten större än det man finner färdigt i butik. Vill man endast ana smak så doserar man hälften och vill man ha mycket smak så tar man i mer. Doseringen sker antingen med hjälp aromflaskans kapsyl, varje kapsyl rymmer 3 ml, alternativt med hjälp av en speciellt avsedd doseringspipett. Det är busenkelt att göra själv och resultatet går att finslipa efter egna önskemål.

Aromhusets smaker uppgår till 16 stycken och de kan med fördel blandas med varandra. Det finns allt från klassiska smaker såsom Citron samt Svart Vinbär till en aning mer exotiska som Absint alternativt Toffee Kola (barnens favorit!) i sortimentet och enbart fantasin sätter stopp för nya smakupplevelser.

Fastän Aromhusets smaker framförallt är avsedda för att smaksätta kolsyrat vatten så innebär det inte att man inte kan nyttja dem även till annat. Just Hallon har så många användningsområden. Gör din egen glass med Aromhusets smak av Hallon, eller blanda några droppar i din naturella frukostyoghurt. Man kan till och med ge hallonsmak åt sin cheesecake med hjälp av Aromhusets essens, ifall man doserar ca ½ kapsyl per dl smet så får man fram en tydlig smak av hallon.

Aromhusets smaker har fått brett genomslag på marknaden och mycket av det tror skaparen Gert Strand ligger i att aromerna varken består av socker eller kemiska tillsatser såsom sötningsmedel eller färgämnen. Produkterna saknar motstycke och fångar intresset hos alla som älskar goda smaker, men vill testa hålla nere på sockerintaget. Artificiella sötningsmedel ger ofta dålig eftersmak och dessa smaker känns verkligen naturligt fruktiga.

Kolsyrade drycker säljs som aldrig förr och idag säljs mer smaksatta kolsyrade drycker än naturella. Trots smakernas framfart i Sverige är det utomlands fortfarande tämligen tomt på smakmarknaden där man oftast på sin höjd kan finna kolsyrat vatten med en touch av citron. Detta tror Gert Strand kommer att ändras så fort nyheten om hur smakligt och uppfriskande det är med lite smak i sitt bubbelvatten sprids. Just Hallon, med sin friska samt söta smak, är enormt god att ha som smak i sitt kolsyrade vatten.