Wassermaxx Deluxe – den snygga kolsyremaskinen

Wassermaxx Deluxe är en riktigt förtjusande medlem i Wassermaxx familjen. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga samt två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar drygt 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med lite diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker gott kolsyrat vatten eller smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man sedan smaksätta vattnet med läskessenser eller bordsvattenaromer så droppar man bara i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser och socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller bra kvalitet. Det finns så klart andra märken man kan testa när det handlar om smak. Sodastream har massor smaker, de innehåller i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett urval av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra företag som gör olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

kolsyremaskin

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss omkring 1-2 liter vatten om dagen och detta är för flera svårt. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allting efter personlig dagsform.

Att handla vatten på flaska är sanslöst dyrt ifall man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ungefär 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att framställa sitt eget bordsvatten mot att lägga pengar på buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det exakt så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga eftersom smaksättningen är väldigt mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter personlig smak. Man slipper dessutom släpa tunga flaskor, burkar och backar fram och tillbaka till affären, med hjälp av en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Bara co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Detta medför självfallet även att man gör en bra handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan hitta massor av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.