Balanserat blodsocker med hjälp av vietnamesisk kanel

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel bidrar till ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så prova själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är tätt besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en lagom dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Detta skänker en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som ger huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig trötthet, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom och Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ytterligare.

Viktigt att separera kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikt att stimulera blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns några olika typer att botanisera bland så en snabb genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi oftast hittar i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en obefläckad skatt för hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den gagna ett ketogent tillstånd i kroppen.

Personer som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får snart ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Vissa har dock svårt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig skänka enastående verkan efter bara någon dag. Det hänger troligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett varaktigt tillstånd av ketos. bantning operation
.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!