SodaStream kan hamna i strid medd Coca Cola

SodaStream har plockat ihop 3714 tomma Coca Cola burkar samt fyllt en enorm bur för att exponera på hur miljödåligt det är att inte blanda läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream samt kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett brev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de äger alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att använda dessa. NNu går SodaStream till motattack igenom att offentliggöra hotet världen över.

Detta är dårskap. Om Coca Cola hävdar att de har alla sina burkar då måste de ju oxå ansvara för att städa upp dem. Istället för att tacka oss för att vi plockar upp deras skräp får vi ett hotbrev från deras jurist. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är bestört över består av burar fyllda med flaskor och aluminiumburkar. Buren ska symbolisera den miljöförstöring som läskedrycker och vatten på flaska och burk medför. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren och budskapet på den svenska buren är att en medel svensk familj på fyra personer förbrukar tillsammans 3 714 flaskor samt burkar på fem år. Alla dessa flaskor samt burkar kan ersättas av en enda återanvändbar flaska från SodaStream.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Man kan anse att SodaStream är mindre begåvade som går i batalj med jätten Coca Cola. Då ska man veta att SodaStream i flera decenier själva angripit andra affärsverksamheter för att skydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en förpackning {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream nyligen vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds samt fastän det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i batalj så är det mot en stridsvan motståndare som – i varje fall i Sverige – kan vinna även om de skulle förlorat i andra länder. Och dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

https://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471