Smaksatt vatten, lite näringsmässiga fakta

Det har skett en ökad efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten, vilket beror på att allt fler insett betydelsen av en friskare livsstil och att många har en skepsis mot kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi egentligen äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel och drycker granskas som aldrig tidigare.

kolsyremaskin

Men som du kan föreställa dig, utan att tvinga i dig något av diverse smaksatta vatten som vi dricker, finns det tämligen mycket att rapportera om.

Men producenterna vrider och vänder gällande märkningsreglerna som medför att du missar många av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte fullt ut fattar vad det hela innebär.

Ett av de mest frapperande exemplen är ändå Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola består av lika mycket socker som ett motsvarande glas med apelsinjuice (cirka 10 bitar socker).

Att dessutom Coca Cola inte har allt vad vitaminer samt mineraler som finns i fruktjuice väljer de att inte nämna något om.

Om du nu anser att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så kolla vad en Milkshake på MacDonalds består av, motsvarande sexton bitar socker av kolhydrater!

Fler och fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället består av sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige bör vi skatta oss särskilt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor innehållandes vatten som finns att införskaffa i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett mer hälsosamt alternativ och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker.

Konsumenter kollar alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll samt den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig förr.

Konsumenter är även mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad ger bättre energinivåer, hjälper till att spola toxiner från ditt system, och hjälper till att hålla huden ungdomlig.

Vatten, i motsats till klassiska kolsyrade drycker, juice, kaffe etc är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara helt ärliga, det kan vara aningen trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar bra, och med så massa intressanta och briljanta smaker som finns tillgängliga nu finns det jämt en smak som kan tilfresställa också den mest blaserade av provsmakare.

Bra smak, inga kalorier är ett självklart val för den hälsomedvetna konsumenten.