Skydda omgivningen och gör ditt eget snus med glycerin

Du kan faktiskt fixa ditt eget snus och då man väljer det här så måste man några ingredienser som icke enbart handlar om smak samt lukt. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

glycerin

Är det olikhet på glycerin och glycerol?

Du har kanske noterat att både glycerin och glycerol används? Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Två olika namn för exakt samma produkt. Glycerol hette tidigare glycerin.

Glycerol är en mycket söt tung och trögflytande vätska som dessutom har en väldigt hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Om du ska resa bort kan det vara en bra idé att hälla i handfat, toalett och golvbrunnars vattenlås eftersom det förhindrar att vattnet avdunstar och släpper ut illaluktande dofter.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. En ganska rolig effekt med glycerol är att det används mycket iI olika hudvårsprodukter eftersom det är fuktighetsbevarande på samma sätt som för snus.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. Det finns mängder av olika typer glycerol speciellt framtagna till olika användningsområden som kan vara direkt skadliga att förtära.

Dock då du har korrekt sort av glycerin är det ingen fara.

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. Tidigare i denna artikel har vi påvisat egenskapen hos glycerin att det ger en bra fuktbalans och ökar snusets hållbarhet.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Här ska man inte chansa. Om du är novis inom snustillverkning rekommenderar vi att du letar upp ett säkert och beprövat recept om snustillverkning.

glycerol finns att köpa online till mycket fördelaktiga priser.

glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Klicka på denna länk nu för mera info. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Det är alltid bättre att köpa lite för mycket än att sakna så du inte kan avsluta tillverkningen på rätt sätt. Att denna produkt har flera användningsområden utöver att göra snus har du sett. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Snus och Slime vilken kombination!