Hur nyttja SÖTNINGSMEDEL för att få perfekt söt smak på något nyttigt vis?

Jättemånga kan aldrig tänka sej att det fungerar att klara sig utan att söta.

sötningsmedel

Vill man icke gå upp i kroppsmassa existerar det många annorlunda val att välja emellan idag. SACKARIN kan vara ett bra exempel på ett medel såsom åstadkommer den söta aromen såsom man kan ta med rent samvete.

Tro aldrig att SACKARIN är det enda eller ens det absolut bästa alternativen för sötning du kan välja emellan.

Redan på 1800-talet upptäcktes SACKARIN som SÖTNINGSMEDEL och har seda dess använts att sockra fika och te. SACKARIN går genom hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir orubbad.

En orsak till att sackarinet är populärt bland diabetiker. Själva sötningseffekten ligger på cirka 500 gånger mer än strösocker men inte alla såsom tycker om den metaliska, något kemiska smaken.

Det finns flera alternativ, exempelvis Sukralos som blivit ett populärt SÖTNINGSMEDEL med få kalorier och såsom smakar riktigt gott.

En ytterligare favör med Sukralos förutom att det oxå ger 500 ggr sötare än socker är att det kan hettas upp och därmed är bra till bakning. Det är inte underligt att Sukralos smakar såsom äkta strösocker alldenstund det är gjort av strösocker. Ett preparat såsom är en del svagare i sötningsgrad är cyklamat.Cyklamat är i själva verket ett samlingsnamn för lite olika salter som brukas för sötning och har cirka 40 ggr mer sötninsgeffekt än strösocker.

Ett annorlunda SÖTNINGSMEDEL som är väl välkänt är aspartam som är uppbyggt av två olika aminosyror, nämligen fenylalanin och asparaginsyran. Aspartamet i sig kommer vid bruk brytas ned till Fenylanin och det rekommenderas som ett preparat för dem som vill gå ner i vikt.

Aspartam har ett problem, att det smakar kemikalieaktigt.

Utöver de articifiella finns det också 100 % naturliga och de är väldigt populära

Speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN har diskuterats rätt så häftigt dom senaste åren om de kan vara skadliga för hälsan

När Stevia också kallad sötflockel, släpptes på öppna marknaden var det många såsom blev glada.
Stevia finns såsom sötströ och är mycket nyttigare att använda än normalt strösocker. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.

Problemet med Stevia är att det har en lätt oangenäm bismak av lakrits. Tillverkarna av Stevia försöker ibland att dölja denna smak genom att blanda i annat men oftast med ett dåligt resultat.

Erytritol är ett naturligt sötmedel som finns i päron och melon. Ser ut och smakar såsom strösocker. Komme rpå andra pklats vad gäller smak efter Sukralos.

Liksom Sukralos är Erytritol svårt att hitta i butiker men båda finns online både på prisad och allt-fraktfritt.se.

Du ska stoppa i dig stora mängder av articifiella SÖTNINGSMEDEL för att det ska anses vara farligt.

Om du inte tycker om smaken av de naturliga sötningsmedlen kan du alltid testa att söta med SACKARIN eller Sukralos. Det är din egen smakupplevelse såsom bör bestämma vilken såsom ska bli din favorit.