Läs ett par Wassermaxx test innan du väljer kolsyremaskin

För att få bättre inblick I vilken kolsyremaskin som bör väljas så kan man läsa några Wassermaxx test. Wassermaxx har många olika modeller ute på marknaden där den billigaste startar på omkring 500 kronor. Sodastream heter Wassermaxx stora konkurrent och är också det märke som flest människor associerar med konceptet att kolsyra vatten hemma. Sodastream var först av samtliga med en kolsyremaskin för hemmabruk för över 100 år sedan.

Under 70- och 80-talet var det väldigt populärt att skaffa en kolsyremaskin och flera minns än idag Sodastreams slogan «Get busy with the fizzy» som hängde med i flera år. Man smaksatte sitt bubbelvatten och gjorde egna läskedrycker, experimenten var otaliga.

sodavatten smakersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Av någon anledning avtog intresset för sodastreamers på 90-talet, troligen blev det mättat under tidigare årtionde. År 1998 köpte det israeliska företaget Soda club upp det stora varumärket Sodastream och 11 år senare – nämligen 2009 var det Wassermaxx tur att slå sig samman med den andra jätten. Därför är idag samtliga dessa tre varumärken ägda av samma företag och producerar förhållandevis likvärdiga produkter. Sodaclub och Sodastream är detsamma rakt av, bara under olika namn i annorlunda länder.

Varför Wassermaxx har blivit så stort är att de ständigt har erbjudit enastående produkter till något lägre priser än Sodastream. Ifall Sodastreams billigaste kolsyremaskin har kostat 600 kronor så har Wassermaxx kostat 500. Utseendemässigt påminner de om varandra och funktionerna är oftast desamma.

Det finns massor av Sodastream och Wassermaxx test på internet, både i skrift och som videor på t ex Youtube. För vissa är dessa test en rätt så god vägledning i djungeln av kolsyremaskiner.

Till sin nya Wassermaxx får man mestadels med en kolsyrepatron från Aga, som är företaget som marknadsför Wassermaxx här i Sverige, samt en eller två PET-flaskor. Med en Sodastream får man med deras egen gaspatron som går under namnet Alco2jet. Bägge co2 cylinders består av samma mängd kolsyra, behållarna har även samma storlek och samma variant av ventil. Det enda som i själva verket skiljer dem åt är etiketten. När man har använt upp sina 425 gramkolsyra, som var gaspatron består av, så lämnar man tillbaka den tomma co2 cylindern hos sin återförsäljare och får en fylld för ca 89 kronor. En ny kolsyrepatron kostar över 200 kronor. Varje gaspatron med 425 gram kolsyra räcker till ca 50 liter vatten.

Fastän kolsyremaskinernas storhetstid på 80-talet så är det nu på 2000-talet som konceptet säljer bättre än någonsin. I tider då alla vill unna sig smakligt bordsvatten, med smak samt bubblor, fräscht mineralvatten eller smaskig läsk, så inser allt fler att det är bättre ur både ekonomisk- samt miljösynvinkel att göra sin egen favoritdryck hemma. Man slipper släp och kånk med flaskor till och från butiken och man bidrar inte till alla miljövådliga gaser som släpps ut när buteljerade drycker transporteras landet – och världen – runt.

Det är inte lätt att känna till vilken kolsyremaskin man ska handla, vissa vill ha något billigt men pålitligt, medan andra lägger enorm vikt vid attraherande design samt tuffa attiraljer. Genom att ta det av ett Sodastream alternativt Wassermaxx test så kan letandet bli lite lättare.