Fräscht vatten på jobbet ger alerta anställda

Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt för samtliga levande organismer på jorden. Vatten är liv och den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller flera funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar kring kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Ifall vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur samt stickningar i musklerna m fl. Följaktligen är det mycket angeläget att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man ska komma ihåg att även ifall kaffe kanske är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka jobba, så är det också vätskedrivande. För den skull är det extra centralt att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i balans. Också te driver vätska, medans juice är ett gott komplement till vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur viktigt det är för ens prestationsförmåga. Många chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor eller korridor hjälper många att minnas att få i sig vätska. En annan sak som absolut muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och hitta fokus med. För en chef är det en väldigt liten investering för sina anställdas välmående.

Det finns flera skilda typer av vattenmaskiner, allt från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och ger kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris saluför carbonatorer. En annan typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.

smakaromersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är endast lite festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns flera märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem består av varken socker alternativt sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man bara en mindre doseringspipett och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Smakligt, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi någorlunda borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt besvärligt att släpa runt på. Gott vatten på jobbet gör minsann enorm skillnad!