Extra syrlighet med citronsmak i det kolsyrade vattnet

Förmodligen finns det ingen mer traditionell smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som också kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvatten smakerläsk syprupkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Citron är en smak vi använder till oerhört mycket. Under lång tid har vi låtit några citrondroppar och skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, också gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det gäller smaksatt kolsyrade drycker så var citronen främst också där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på många ställen den enda smaken man kan finna på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 annorlunda smakessenser så klart inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande och uppskattade, och även variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te eller matlagning, endast fantasin sätter stopp. Citron fungerar också väldigt fint tillsammans med andra smaker. Tillsammans med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en ljuvlig balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är enorm. Vi tvingas dricka vatten för att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen samt inget sötningsmedel. Man slipper således dålig bismak, ångest för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är lätt och görs med smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Uppskattar man ringa smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i lite mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller varudeklaration och omväxling, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att undgå draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar precis lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som definitivt kommer att uppskattas.