Gräddpatroner innehåller dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner och är i de gräddpatroner som säljs till var sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt även kallad lustgas är en färglös gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången utav en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var även känd för att ha upptäckt syrgasen omkring ett år innan. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flera, det var ett fason att förlusta sig på olika fester.

Men under år 1844 började man använda dikväveoxid till medicinska ändamål, en utav den första registrerade användningen utav lustgas var utav tandläkaren vid namnet Horace Wells, som använde det för att bedöva sin smärta från att få en visdomstand utdragen. Efter att Horace började allt fler tandläkare att använda metoden av lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden nyttjas dikväveoxid i patroner som är ett drivmedel till gräddsifoner. De får ens grädde att bli luftig och perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner innehar existerat länge ute på marknaden, men den första versionen utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna kolsyrat mineralvatten i flaskor. Nuförtiden finns bubbelvatten i flaskor överallt i annorlunda affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs fortfarande produkter såsom Sodastreamers för de som önskar att anordna kolsyrat vatten hemma när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden nu är gräddsifoner bland de populäraste och nyttjas runt om i olika restauranger samt caféer. Att begagna en gräddsifon stöder en att få en perfekt vispad grädde som man kan använda till allehanda kokkonst och bakelser som en fastlagsbulle.

Gräddsifoner är enkla att använda för den som innehar bestämt sig för att köpa en. Helt enkelt består en gräddsifon av en burk, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att starta vispa sin grädde som man köpt i en av flertal mataffärer som finns att få, är det blott att fylla sin burk med grädde. Därnäst tar man en av de lustgaspatroner man har samt skruvar den på sifonen. Man kan handla lustgas patroner genom nätet. När detta är avklarat är det blott att pressa handtaget och låta grädden anlända ut från burk och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en luftig skum form.

Förutom att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, är denna produkt även med flertal andra fördelar såsom att den kan lätt deponera grädden man har just vispat. Detta är speciellt tack vare att de andra alternativ när man vill vispa grädde, såsom valet av en elvisp ej kommer att deponera vispgrädden man just fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde sedan ha t. ex. tillverkat GI mat och lägger det i en skål vari den vanligtvis kommer att torka eller bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna burk och håller den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som kommer ifrån vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som stiger över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % behöver den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigt för att grädden ej ska skikta sig.

Grädde blir lätt samt redo för användning direkt med assistans av en gräddsifon och patroner fyllda med dikväveoxid.