Använd banangrädde till tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom från banan har flera användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. vispa grädde plastpåse
Aromhusets gräddarom med arom från banan är minsann intet undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt smak av banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det åstadkommer förstås inget för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Naturligtvis äger gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. Många älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att förtära sund, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och arom av banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa effekt. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock medföra lite egendomlig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i kulören. Allihopa är riktigt delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller nytta.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går även att kombinera för att få exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med aningen mer exotisk smak och oerhört dramatisk grön färg.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv tillverka underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.