Vad är rätt msm dosering?

Även om man i stort sett kan inta hur mycket msm pulver som helst utan att bli sjuk så är det viktigt att man använder sig av rätt msm dosering för bästa resultat. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror självfallet på vad det är som man behandlar. Låt oss kika en aning närmre på skilda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan hälsokosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i bra kosttillskottburkHög kvalitet Metylsulfonylmetan MSM pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hy alternativt som har stora problem med akne och ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt storsint med msm dosering men man behöver ej överdriva. Det går exempelvis bra att ta ett kryddmått som man blandar med lite vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

För att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att nyttja sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask alternativt smet för att behandla punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill bearbeta så kan man tarva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Ifall du vill behandla stela leder, värk, eksem eller trötthet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar rekommendera en successiv växande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att sedan trappa upp så att man till sist når ungefär 3 gram per dag.

Att man börjar försiktigt beror inte enbart på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är även så att pulvret i början kan upplevas som en aning beskt. Detta förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken en aning egendomlig. Klicka här för detaljer om artros

Ifall man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett himla gott alternativ om det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en viss period. Tanken är ju att man ska rehabilitera kroppens naturliga balans och hjälpa cellerna att arbeta som de skall och ej att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt vanligt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Till Atros, som är kroniskt, tar man hela tiden. Helst i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver till djur. Då försvinner alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt miljökontorets inspektion. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, endast etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen ifall man upplever att energinivåer går ned igen alternativt huden blir torrare och skrynklig några månader efter färdig kur. Det kan ju även vara förståndigt att överlägga hur ens diet samt livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det passande att alltid ta en aning varje dag, som kosttillskott msm. För bästa effekt är det betydelsefullt att ändra ohälsosamma mönster samtidigt som man intar msm kosttillskott.