Ännu bättre hälsa genom användning av kollodialt silver

Kollodialt silver är silver i finfördelad form. De minsta partiklarna i kollodialt silver kan vara mindre än 1000 nanometer. Inom hälsokostbranschen har kollodialt silver hastigt blivit väldigt populärt. Rent silver är rentav helt ogiftigt för kroppen eftersom den har ett effektivt utrensningssystem. Eftersom silver är ett naturligt grundämne förekommer dessutom silver i den föda vi äter och det vatten vi dricker.

Sedan antikens dagar har silver använts som bakteriehämmande substans. Det var i slutet av 1800-talet som det användes som en aktiv antibakteriell substans i en rad olika mediciner. Det var mediciner som läkemedelsindustrin själva marknadsförde.

Studier visar att silverjonerna inte påverkar de goda tarmbakterierna acidofilus och bifidus, vilket beror på att de grampositiva mjölksyrabakterier har en tjockare cellvägg än de patogena gramnegativa bakterierna.

När en tarm innehåller stora bakteriesamlingar så förmår inte silvret genomtränga dessa. Därav har små mängder kolloidalt silver ingen negativ effekt på de goda tarmbakterierna. För att nå långt ner i tarmen kan man mixa ner en matsked kollodialt silver i ett dricksglas med vatten. Om man dricker det kvickt så hittar det kollodiala silvret och vätskan längre ned i tarmen. En tesked kolloidalt silver om dagen ser till att immunförsvaret kvicknar till.

Kollodoalt silver är effektivt för sårläkning. Silverjoner snabbar upp läkningsprocessen och skapar stamceller i sårområdet. Som mest effektivt läker såret 50 % snabbare, och utan ärrvävnad. Dessutom kan man kombinera denna procedur med kosttillskottet MSM som bidrar med svavel som är ett strukturskapande mineral. Det innebär att läkningen går ännu snabbare.

Den som bränner sig kan med fördel vårda det brännskadade området med kollodialt silver. Antingen trycker man en indränkt kompress alternativt så sänker man ner hela den brända kroppsdelen i kollodialt silver. På detta vis utvecklas sällan någon brännblåsa och smärtan klingar fort av. Kanske blir huden lite hårdare på det behandlade området men förhårdnaden brukar falla av efter några dagar.

Den som har besvär med herpes och afte kan dämpa dessa symptom genom att ta lite kollodialt silver på en bomullspinne som sedan hålls mot det drabbade området.

Vattenkoppor hos barn kan på ett effektivt vis lindras med hjälp av kollodialt silver. De kliande utslagen får lindring genom att en tesked kollodialt silver intas varje eller varannan timme. Det är dessutom effektivt att duscha huden med kollodialt silver mellan varven. Inte nog med att utslagen läker snabbare det blir även lindrigare ärrvävnad.

Vad gäller framförallt kvinnor som brukar drabbas av återkommande urinvägsinfektioner så kan kollodialt silver vara hämmande för besvären. Några teskedar dagligen har preventiv verkan.

En svamp som uppträder tillsammans med de goda bakteriestammarna i tarmen är candida. kolloidalt silver kosttillskott Vid upprepade anibiotikakurer är det inte sällsynt att candida sprids ut i blodet vilket medför ohälsa och abstinens efter socker. Kollodialt silver är effektivt för att hindra spridningen.

Att intaga kollodialt silver när man har drabbats av kol medför lättare andning och kräver inte lika mycket syrgas. Det brukar räcka med ett par teskedar kollodialt silver några gånger om dagen. Att kollodialt silver underlättar för de som drabbats av kol är även ett enastående exempel hur silvernanopartiklarna suger åt sig syre och hjälper till att forsla det ur kroppen. Därutöver dämpar silvret den pågående inflammationen i lungorna.

Virussmittan hepatit C behandlas inom sjukvården med hjälp av starka mediciner och kan stundvis ha besvärliga biverkningar. Virusnivåerna kan tas ner med hjälp av kollodialt silver. I vissa fall så lågt att de inte längre är mätbara. I de flesta fall så nivån innebär att ett tämligen normalt liv kan levas.