Så kommer du igång med 5:2-metoden

Det är inte speciellt komplicerat att påbörja 5:2-dieten. Du behöver inte rensa kylskåpet på frestelser – du får ju äta dem! Du måste inte heller investera i några nya produkter eller lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Bara två dagar i veckan behöver du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du med det samma igång med din diet.

Starta med att utse ut en vecka som lämpar sig bra för att påbörja en ny vana. Eftersom fasta, även om den enbart pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att utse som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per individ samt år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. Bra sajt. Tänk på att dina fastedagar kommer att kännas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp snart kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Utför din hemläxa innan du påbörjar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska klara fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du trodde. Tala om för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så populär att du säkert har arbetskamrater som redan har provat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs många recept och ta ut de som inspirerar dig mest. Kanske är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligtvis känns det mest spännande att prova på nya råvaror som du inte brukar nyttja. Med hjälp av ett färdigt upplägg för fastedagarna är du förberedd att låta 5:2-dieten äntra i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Köp inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader samt matspill på en miniminivå. Du kommer att märka att dina vanor dessutom på de “vanliga” dagarna förändras efter ett tag och då kan du även börja handla på annat sätt i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att strula till det. Låt familjen ansluta sig till dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Laga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem inta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet medan du känner dig oinspirerad att förtära din sallad. En smaskig sallad är en enastående middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en reglerbar diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat i sådana fall! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en glömd fastedag kommer inte att fördärva din diet. Kommande vecka går det bättre och snart kommer denna nya vana kännas som den naturligaste sak i världen.

Troligen får du också en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de oftast ganska kvickt.

Det tillhandahålls en mycket unik bok skriven av Ola Norrman (författaren som skrivit “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som enkelt och simpelt heter 52-dieten. Det som är ännu bättre är att man kan låna denna helt gratis på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens gå till bibliotelet – man lånar eBoken via sin dator. Alla jättedyra böcker kan lånas – gratis. Läses bäst med en Läsplatta, typ iRiver. Vill man äga en pappersbok så finns pocketboken på allt-fraktfritt.se.