Behandla din springare med msm häst kosttillskott

Är det möjligt att få en 20-årig häst att bli lika pigg igen som när den var ung? Det anser somliga som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är viktigt både för oss människor och för djur, men innan man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och även på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som innehåller organiskt svavel. Detta är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Om man inser att hästen har brist på detta ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns dessutom msm hund som är till särskilt för hundar som lider av bekymmer med leder och med smidigheten.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver kosttillskott från allt-fraktfritt.se i förträffligt hälsokostburkPremium kvalitet MSM Metylsulfonylmetan pulver msm biverkningar

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som även säljer msm för människor samt för andra djur. Det räcker att införskaffa en enkel burk med msm till häst för att starta behandla och se ifall detta kan ge effekt.

Funkar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) fungerar mot problem med leder och muskler funkar vet vi redan. Frågan är dock om svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att konstatera att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappast bli friskare för att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan försäkra att msm tillskotten rentav gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid debattera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att språka om.

Ifall hästen snubblar

Ifall det är så att din häst snubblar och verkar ha bekymmer med leder och ben så ska du först och främst utreda vad detta beror på. Här är det ju dessutom så att man måste tänka på säkerheten då hästen kan snava då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En noggrann undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är bra för både människor och djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även ifall man inte ser någon särskild brist i hästens normala kost. Om hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den också få gott om svavel men för att undersöka detta så måste man genomföra en analys av grundfodret och det kanske kommer som en överraskning att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad nivå.

Idag finns det smarta kombinationer som exempelvis glukosamin och msm preparat, man kan också själv ge båda var för sig, som ger hästen just det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det rekommenderas starkt att att använda msm häst.