5:2-dieten i kombination med träning

Det är väl ingen nyhet att din viktnedgång och vägen till välmående måste rymma träning i någon form. Diet är bara en av pusselbitarna i ett hälsosamt liv. Det är lätt att nöja sig med viktnedgången när du börjar fasta men kom ihåg att kilona du blir av med inte enbart är fett, det är dessutom muskler som försvinner när kroppen inte längre ges bränsle till uppbyggnad.

Att syssla med 5:2 och annan periodisk fasta kommer dock att influera ditt träningsschema. Att träna på fastedagarna är inte att rekommendera, då du inte intar tillräckligt med kalorier för att kroppen ska kunna handskas med det.

Det är absolut ingen omöjlighet att träna i samband med 5:2-diet, du måste bara finna din träningsform samt ditt tidsschema. Är du en orutinerad motionär kan du börja enkelt med längre promenader. När kroppen vänjer sig vid att komma ut avancerar du till lättare jogging blandat med powerwalk.

Precis som med 5:2-dieten är det betydelsefullt att komma ihåg att träningen måste vara lustfylld och baserad på frivillighet. Det är långt ifrån allihopa som blir motiverade av militäriskt stränga PT’s och hårda träningsprogram. Börja lätt och med tiden kommer du att notera att det känns naturligt att springa lite längre, komma ut lite oftare.

För att få ultimata effekt av den periodiska fastan ska du hålla en kolhydratfattig kost också under de dagar som inte är fastedagar. Framförallt kommer detta att åstadkomma att det känns bra att fasta, du kommer inte att gå lika hungrig under fastedagarna och kroppen kommer inte att protestera lika mycket.

Det mest fördelaktiga för dig är att lägga träningspasset precis i slutet av en fasta ifall du har ork för det. Du kommer att behöva äta efter träningspasset för att kroppen ska kunna återhämta sig så att påbörja en fastedag tillsammans med träning kommer att bli svårt. Följ upp träningspasset med en måltid men akta dig för de tomma kalorierna. Du är inte elitidrottare, det tjänar inget till att ladda med spagetti inför joggingen.

Vana motionärer och till och med de som arbetar som personliga tränare och har testat 5:2 vittnar om att det funkar enastående att kombinera dieten med träningen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per människa och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per person samt år. Att dra ner aningen på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. Bra tips här.
Efter att kroppen vant sig, några veckor in i dieten, känner sig många piggare än före och har inga problem med sina rätt så tuffa träningsprogram.