Överraska gästerna med en aning absint till middagsbjudningen

Absint är en oerhört välkänd dryck och har dessutom förbjudits I somliga länder. I Sverige har man hela tiden kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska populär under tidernas gång och det är icke alla som tycker om den ganska beska smaken.

valkyria

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som menar att konstnärer som Van Gogh kanske blev en aning tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså införskaffa malört, tujon samt frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli knasig av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt verktyg

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att producera din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Om det icke blir lite sött så är det komplicerat att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir en aning överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du inte vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan rentav vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.

Det är icke absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det faktiskt är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det totalt säkert att dricka men om man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch och middag så kan det bli bekymmer. Klicklänk till ytterligare info.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan ej anföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Håll blott koll på hur mycket du dricker och var eftertänksam med att ge för mycket till personer som har lite bekymmer med sin alkoholkonsumtion.