Citronsyra samt vinsyra ser till att hemmet blir rent och fräscht

Det kan vara skadligt att använda farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara bra mycket bättre att nyttja sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och snyggt därhemma. Det här är naturliga syror som är minst lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

Livsmdelsgodkänd

Men före du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan använda pulvret och också tänka på att även naturliga ämnen kan bli farliga ifall man får i sig för mycket av dem.

Rengöra maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är otroligt med citronsyran är hur den fullkomligt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en fullkomligt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man ska alltid handla livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt I själva verket, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Alltså ätas samt drickas.

Med vinsyra så får man en dylik verkning och man kan faktiskt få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man möjligtvis har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt dyster ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår bra av så blir det skinande fräscht igen och all dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är endast att hälla en aning pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är verkningsfull diskmaskinrengöring och du bör direkt få en maskin som luktar gott och ser förtjusande ut därinnanför återigen.

Man kan rentav även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma förfarande (ungefär 100 gram citronsyra) och fullständigt ofarligt för annalkande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till därför att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det bara att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en skvätt ner i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten för att skura. Detta leder till en väldigt renare samt snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett enormt starkt medel även ifall det rör sig om en okonstlad produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren återigen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det leda till illamående samt värk i magen och det är inte roligt. Detta kan också vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att inte uppförstora. Man måste inte nyttja mycket för att få den verkan som man är ute efter då man använder sig av den här syran.