Lev hälsosamt med hjälp av vietnamesisk kanel

Vietnamesisk kanel med oslagbara egenskaper

Den vanliga Kassiakanelen som vi köper i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på flera sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda hjärtligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och ger ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel är kanelaldehyd. Detta ämne ger kanelen sin unika smak som vi med enorm entusiasm sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass och müsli. Kanelaldehyden ansvarar likaså för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att motverka svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig borta – doften är motbjudande. Personer som vanligtvis drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell och antiseptisk substans

Kanel – och då i synnerhet vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga indikationer finns på att det likaså är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle kunna inta den på normalt sätt.

Vietnamesisk kanel ökar insulinkänsligheten

Allt ovan är egentligen häftigt nog, men det finns ytterligare anledningar till varför man måste prova att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel äger blodsockerreglerande egenskaper som främjar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel likaså, men inte i samma utsträckning. Insulinkänsligheten kan accelerera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel regelbundet – det är en ganska makalös siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel på daglig basis så förstärks ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar mycket så ökar ens muskeltillväxt eftersom kanelen bäddar för det. Det existerar så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Vill man öka sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett utomordentligt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett råd att blanda den i morgonkaffet, då får man en äkta rivstart på dagen. Om man sedan dessutom tar en rask promenad på 45 minuter förstärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otänkbart – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel yerba mate bantning
.