Gå ner kilon med hjälp av Saigonkanel

Att vietnamesisk kanel är bra för viktnedgång är något som vetenskapen börjar få fram klara belägg för. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde och bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening precisera varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är någorlunda invecklad. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för flera. Den som vill veta mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det ganska markant. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men exakt vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda äger är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i lukt och smak som i färg och densitet, man kan dosera mycket mindre av sin Saigonkanel för att uppnå samma smak som man får med hjälp av normal dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill i själva verket gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är endast positivt så det finns ingen anledning till att vilja göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att öka förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna och äta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, och hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en nödvändig funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är utomordentligt för den som önskar gå ner i fettmassa. Detta i sin tur påverkar sköldkörteln positivt därför att den slipper slitas ut i förtid. Människor med diabetes har fått tydligt goda utfall av ett dagligt intag av kanel, och somliga har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i samråd med läkare).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer med tanke på att de i stort sett jämt är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Om insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortsätta att framställa för mycket insulin, trots att ingen eller väldigt lite glukos behöver tas om hand, detta kan hindra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till stor hjälp i dessa fall med tanke på att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos utan någon större bantning och träning
ansträngning.

En anpassningsbar krydda

Kanel är smakligt i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Köp Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.