Vilket mossmedel bör man använda?

Gräsmattor som angrips av bland annat mossa, sniglar och ogräs kan behandlas på flertal annorlunda sätt. Ett mossmedel som är väldigt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man dilemma med mossa i gräsmattan så kan det vara förståndigt att prova med järnsulfat samt vatten innan man ger sig på andra metoder.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte besvärligt att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allting man behöver är en burk eller dunk med järnvitriol som är till för det här och vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det möjligt att fästa en vanlig trädgårdsslang till dunken för att efteråt fördela medlet över gräset.

En sådan ejektordunk kan man själv handla på allt-fraktfritt.se och mixa eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter mix. Så handlar man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet innan det blir dags att gödsla gräset på våren och sedan så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Just när man ska bearbeta beror lite på den typ av gräsmatta som man har. Här kan det vara bra att konsultera med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att vårda med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska jämt fundera hur kemiska behandlingar kommer att påverka den egna hälsan samt miljön, och det är angeläget att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det viktigt att veta att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det förstås bli farligt men vid normal användning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra bra att tillämpa sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger omkring. Inne så ska man vara en aning extra försiktig och se till att vädra då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill allihopa se snabba resultat och ett fint gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan därför att bli av med mossa är att man ser så vackra effekter av detta. Om man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar som gödning och rengöring så kan man undkomma stå med mossriven. Detta är relevant. Läs mer här järnsulfat köpa.

Om det är betydelsefullt med snabba resultat så borde man kora en produkt som innehåller järnsulfatet. Detta är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, samt både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så befängt att gräset mår fint och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte tycker om detta medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som många uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så borde du alltså välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och därpå se till att du applicerar på rätt sätt och vid korrekt tillfälle för en blomstrande samt bedårande tomt.