Ta bort mossa i trädgården med en förträfflig och effektiv spridarramp

Hur funkar det att sprida järnsulfatpulver för att få bort mossa? Ifall man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju ej så tufft att spraya på men den som vill mixa själv för billigaste järnsulfat pris måhända hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta funka helt eminent.

Så fungerar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att sätta en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner en aning om de skrapor som man kan använda i köket och för att städa fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett jämnt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

Detta är effektivt och lätt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därtill så får man ju gå många omgångar för att klara av en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis över gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på rätt sätt på gräset

För att du ska erhålla bästa effekten med spridarrampen så är det avsevärt relevant att blandningen du har i kannan har rätt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du sluta upp bakom anvisningarna som finns på säcken eller burken noga.

Det är sällan intelligent att dra till med en aning mer pulver för att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda utförligt så att var del vatten har pulver. Om du icke utför detta så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli alldeles meningslös.

Mixa korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Detta beror förstås på hur mycket gräs du har. Men det rör sig ej om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så dyrt blir det inte och man kommer lång också med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man själv inte behöver grubbla på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är kostsamt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att fatta exakt hur man ska mixa så att det blir rätt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för alla

Innan du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att ta bort mossa i trädgården så ska du fundera om detta faktiskt är korrekt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå runt med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att förmå jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte jämt den bästa lösningen. Det blir helt enkelt för tungt att bära vattenkannan. Klicka här genast för mer tips mossa i gräsmattan. Mossa GTI är ett betydligt smidigare alternativ.