Ska man satsa på en dunk gti eller blanda själv och köra med spridarbom?

När våren intågar så kan det vara läge att ta itu med mossan som invarderar gräsmattan. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är det här enkelt gjort, men en del väljer att blanda järnsulfat och vatten för att utbreda med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

spridarmunstycke

Med en kolossal gräsmatta så är dunk gti ett korrekt bra val

Ifall det är så att man har en mycket enorm tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett ganska jobbigt uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker såsom dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver inte tänka på hur mycket vatten man ska ha till varje skopa järnsulfat och det är ju förvisso väldigt praktiskt.

Nu får man förstås hålla i dunken då den ej funkar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir detta ändå enklare än att blanda personligen och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en gängse vattenkanna vara allt som man behöver

Då du har en mycket fjuttig tomt så är det inte säkert att en användbar dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du snabbt och effektivt bli klar med mossbekämpningen. Det tar icke lång tid att stega runt då du bara behöver en full vattenkanna med järnsulfat och vatten för att få det hela gjort.

allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen samt ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en glimt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna genast.

Det är inte besvärligt att mixa järnsulfat själv. Följ endast instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få bort mossan på taket

Om det är så att du dessutom har mossa på taket så är det bäst att tillämpa en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än om man försöker sig på en hemmagjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju ifall du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då måste du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det också bra att kunna jobba med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket för att spruta uppåt med vatten samt med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som aktiv ingrediens). mossa i gräsmattan järnsulfat.

Bra instrument är relevant då du vill sköta hus och trädgård

Oavsett ifall du vill stega runt med vattenkannan alternativt handla dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det relevant att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är inte festligt att fastna mitt i arbetsprocessen därför att verktygen icke funkar som de ska. Detta slipper du om du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan man ju använda flera år i rad och likaså en skrapa som man kan använda då man förbereder för mossbekämpning på taket.