Hur fungerar mossa GTI samt tak GTI?

Nuförtiden så är det flera som har lite koll på järnvitriol eller järnsulfat som man också kan säga. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man nyttja mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja och nej, det hela beror lite på vilken typ av järnsulfatprodukt som man väljer.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

Järnvitriol till trä samt mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara fint att känna till att produkter som är till för att behandla trä vanligtvis kallas för järnvitriol och stundtals med ytterligare en benämning. Det här är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de likaså kan ge träpartiet en finare kulör. Med mossa GTI och tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används icke på samma sätt vilket I själva verket är ganska logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak såsom man gör på gräsmattan och därjämte så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver betänka gräsets hälsa.

Se till att du köper korrekt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och ingenting mer både för tak och gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är särskilt till för gräset kan komma i en smart dunk som ger automatisk mix.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det göra kolossal skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för detta. Att det sedan är så att man möjligtvis sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) samt vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att blanda med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är speciellt bra då man ska behandla en veranda, träfasad alternativt trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är betydelsefullt. Klicka Här för mer info järnvitriol köpa.

God planering är mycket relevant för en förtjusande gräsmatta samt ett snyggt tak

Innan du plockar fram den järnvitriol du har och börjar mixa med vatten för att tillföra järnsulfat till gräsmattan alternativt för att processa taket mot mossa så ska du överlägga hur du ska jobba samt när. Det finns årstider som är speciellt lämpade för att attackera mossan och därtill så kan det vara bra att upprepa proceduren mer än en gång per år.

Starta med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak därför att komma fram till när och hur du borde vårda. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI alternativt tak GTI och inhandla denna online eller i en vanlig affär. Med en bra plan så borde arbetet flyta på enkelt och fint och du kan därefter se fram emot goda resultat samt en hemmiljö som är både nyttig och vacker.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en klyftig ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För närapå samma pris köper man en större ejektordunk och 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid samt Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.